Excursies

We organiseren twee meerdaagse uitstappen:

•Derde leerjaar: Plattelandsklassen
Met het derde leerjaar trekken we jaarlijks met de bus een volledige week naar het blosocentrum “De Rhille” te Woumen. Woumen is een landelijk dorpje nabij Diksmuide. Het is een ideale plaats om te sporten en te fietsen. Dagelijks kunnen onze leerlingen er twee uur ponyrijden. De locatie is een ideale uitvalsbasis om heel wat culturele en educatieve uitstappen te doen. Op het programma staat o.a. een bezoek aan de Yzertoren, de loopgraven, het kippenmuseum, een melkveebedrijf, tuinbouwbedrijven en een natuurdomein in de buurt.

plattelandsklassen01
plattelandsklassen02

•Zesde leerjaar: Sneeuwklassen
Gedurende 10 dagen verblijven we in een pittoresk bergdorpje in Lechtal (Tirol – Oostenrijk). De leerlingen krijgen elke dag 2 uur skiles van plaatselijke skimonitoren. Naast het skiën staan heel wat uitstappen en bergwandelingen op het programma.

ski•Leeruitstappen

In functie van de lessen worden er in elk leerjaar ook heel wat culturele en educatieve uitstappen georganiseerd. Om het schooljaar af te sluiten, gaan we op schoolreis en de laatste vrijdag voor de herfstvakantie maken we met de hele school een herfstwandeling.

Een greep uit onze uitstappen: kabouterpad, tandarts, boerderij, bakker, boekhandel, bibliotheek, School van Toen, Technopolis, parlement, …

Het eerste leerjaar op kabouterpad:

kabouterklassen01 kabouterklassen02

Het derde leerjaar in de school van toen:

school van toen (2) school van toen (1)

Print Friendly, PDF & Email